Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Vliegtuigcrash Brazilie Mogelijk Veroorzaakt Door Ijsvorming Op Vleugels

Vliegtuigcrash Brazilië mogelijk veroorzaakt door ijsvorming op vleugels

Mogelijke oorzaak vliegtuigcrash in Brazilië

De crash van een vliegtuig in het noorden van Brazilië, waarbij alle 21 inzittenden om het leven kwamen, is mogelijk veroorzaakt door ijsvorming op de vleugels.

Het vliegtuig, een Embraer EMB-120 Brasilia, was onderweg van São Paulo naar Cuiabá toen het neerstortte in de gemeente Lucas do Rio Verde. Volgens de eerste onderzoeksresultaten is het toestel door slecht weer in moeilijkheden gekomen.

Ijsvorming als oorzaak

Onderzoekers vermoeden dat ijsvorming op de vleugels de crash zou kunnen hebben veroorzaakt. IJs kan de aerodynamica van een vliegtuig beïnvloeden, waardoor het moeilijker wordt om te besturen en de lift te behouden.

Zeldzame oorzaak

Hoewel ijsvorming op vliegtuigen een bekende factor kan zijn in vliegtuigcrashes, is het een relatief zeldzame oorzaak. Moderne vliegtuigen zijn uitgerust met anti-ijs- en de-icing-systemen die ijsvorming helpen voorkomen.

Weersomstandigheden

Op het moment van de crash waren de weersomstandigheden slecht, met regen, mist en lage temperaturen. Deze omstandigheden kunnen bijdragen aan ijsvorming op vliegtuigen.

Onderzoek gaande

Het onderzoek naar de crash is nog gaande en de definitieve oorzaak is nog niet vastgesteld. Onderzoekers zullen de gegevens van de vluchtrecorder en interviews met getuigen analyseren om een beter inzicht te krijgen in wat er is gebeurd.


Comments