Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Zittende Algerijnse President Wint Verkiezingen Oppositie Spreekt Van Schijnvertoning

Zittende Algerijnse president wint verkiezingen, oppositie spreekt van schijnvertoning

Presidentsverkiezingen in Algerije op 12 december 2019

Algerije hield op 12 december 2019 presidentsverkiezingen om een ​​nieuwe president te kiezen ter vervanging van de aftredende Abdelaziz Bouteflika. Volgens de officiĆ«le resultaten won de zittende president Abdelmadjid Tebboune de verkiezingen met 58,15% van de stemmen. De oppositie sprak echter van een schijnvertoning en weigerde de resultaten te erkennen. De opkomst was 41,33%, de laagste ooit voor een presidentsverkiezing in Algerije.

De kandidaten

Er waren vijf kandidaten voor het presidentschap: * Abdelmadjid Tebboune: de zittende president * Ali Benflis: een voormalige premier * Abdelaziz Belaid: een leider van de Socialistische Krachtenfrontpartij * Abdelkader Bengrina: een voormalig minister * Azzedine Mihoubi: een voormalig minister

De campagne

De campagne verliep grotendeels vreedzaam, maar er waren enkele gevallen van geweld en intimidatie. De oppositie beschuldigde de regering ervan de verkiezingen te manipuleren ten gunste van Tebboune. De regering ontkende deze beschuldigingen.

De resultaten

Tebboune werd uitgeroepen tot winnaar van de verkiezingen met 58,15% van de stemmen. Benflis eindigde als tweede met 17,38% van de stemmen. De oppositie sprak echter van een schijnvertoning en weigerde de resultaten te erkennen. De opkomst was 41,33%, de laagste ooit voor een presidentsverkiezing in Algerije.

Reacties

De overwinning van Tebboune werd verwelkomd door de regering, maar de oppositie sprak van een schijnvertoning. De oppositie beschuldigde de regering ervan de verkiezingen te manipuleren ten gunste van Tebboune. De regering ontkende deze beschuldigingen. De internationale gemeenschap riep op tot rust en dialoog in Algerije. De Verenigde Naties riepen op tot "een inclusieve en vreedzame dialoog om de bezorgdheden van alle Algerijnen aan te pakken." De Europese Unie "nam nota van de voorlopige resultaten van de presidentsverkiezingen" en riep op tot "een snelle terugkeer naar stabiliteit."

Gevolgen

De overwinning van Tebboune wordt waarschijnlijk weinig invloed hebben op de politieke situatie in Algerije. De oppositie is nog steeds sterk en het land wordt geconfronteerd met een aantal uitdagingen, waaronder werkloosheid, corruptie en gebrek aan democratie. Het is onwaarschijnlijk dat Tebboune deze uitdagingen op korte termijn zal kunnen aanpakken.

Conclusie

De presidentsverkiezingen in Algerije op 12 december 2019 werden gewonnen door de zittende president Abdelmadjid Tebboune. De oppositie sprak echter van een schijnvertoning en weigerde de resultaten te erkennen. De opkomst was 41,33%, de laagste ooit voor een presidentsverkiezing in Algerije. De overwinning van Tebboune zal waarschijnlijk weinig invloed hebben op de politieke situatie in Algerije.


Comments